Atunci

 Atunci când îti plouă în suflet sa-ti faci umbrela dintr-o bucurie (un sfat care suna poetic).

 Dar oare reusesti intotdeauna sa gasesti acel element care sa produca declic-ul scoaterii din starea depresiva( e prea mult spus?) in care esti?   Atunci când exista un rasarit de soare frumos, când exista trilul pasarelelor care-ti spun ”Buna dimineata” zilnic, când exista un zâmbet de copil multumit si fericit pentru putinul pe care i-l ofera mama si totusi extrem de multa dragoste pusa in fiecare gest, atunci când exista toate acestea si multe altele mărunte dar foarte importante poti considera ca ai umbrela bucuriei cu care contracarezi ploaia. Dar atunci când te gândesti la o fosta iubire care poate deveni in orice moment o actuala iubire(daca se doreste), atunci ai intr-adevar o frumoasa umbrela.

 Când declaratia facuta cândva a sunat -”Te-am iubit cu mintea, cu sufletul, cu corpul si cu toata fiinta mea”, aceasta poate fii o adevarata umbrela. O intrebare a plutit in aer ceva vreme, dar raspunsurile au venit ca o adiere de vânt primăvăratec.

Te-am iubit cu mintea pentru că am rezonat cu gândurile si viziunile tale, pentru ca fizicul si mentalul au fost intr-o simbioză perfectă.

Te-am iubit cu sufletul pentru ca vorbele spuse si auzite au făcut să vibreze aceea coardă a iubirii.

Te-am iubit cu corpul pentru că mentalul si sufletul au împins corpul în bratele tale, acolo unde s-a simtit răsfătat, ocrotit, dorit. Si te-am iubit cu toata fiinta pentru ca mintea, sufletul si corpul meu  s-au contopit cu mintea, sufletul si corpul tău în ceea ce s-a numit IUBIRE.

Dar nu numai iubire. Totul a purtat mai multe nume -ÎNTELEGERE, RESPECT, DEVOTAMENT, DORINȚA, PASIUNE, PRIETENIE.

Oricare  din aceste nume este prezent, mai putin DORINTA si PASIUNEA.

Acestea se estompeaza odata cu trecerea anilor si lasa loc  PRIETENIEI si DEVOTAMENTULUI.

Ce bine ar fi ca odata cu revirimentul naturii sa renască si sentimentele,  iar maturitatea vârstei sa dea ințelepciune iubirii.

Nu-i așa ca o astfel de umbrela -AMINTIREA- îți poate umple sufletul cu o mare bucurie și poate fi un scut al momentelor mai dificile din viata?